Ραφαέλα Ιωάννου, Λειτουργός, Hellenic Bank

«Προέρχομαι από σπουδές Φυσικής ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον τραπεζικό τομέα. Η επιλογή του μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ, οφείλεται κυρίως στον στόχο μου για ανάπτυξη των γνώσεων μου στο χρηματοοικονομικό τομέα γενικά και φυσικά την ανέλιξη μου στο χώρο αυτό.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό ήταν μια από τις πιο ωραίες ακαδημαϊκές μου εμπειρίες.

Απαιτώ από ένα πρόγραμμα σπουδών να είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτό έχει επιτευχθεί από το Τμήμα, κυρίως γιατί το περιεχόμενο του προγράμματος ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την καινοτομία.

Παράλληλα, τα γνωστικά αντικείμενα των μελών του διδακτικού προσωπικού συνάδουν, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, με το περιεχόμενο του προγράμματος και η έρευνα, η εμπειρία και τα βιώματα των καθηγητών ενσωματώνονται σε μεγάλο βαθμό στο περιεχόμενο του προγράμματος.

Θεωρώ ότι τα εφόδια, οι εμπειρίες και οι στέρεες γνώσεις που έχω αποκομίσει από το πρόγραμμα αυτό, θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ στον επαγγελματικό μου τομέα. Παράλληλα, με ενδιαφέρει η ενασχόληση μου σε ερευνητικό επίπεδο στον τομέα αυτό.

Το πρόγραμμα σπουδών ανέπτυξε κυρίως, σε εμένα, τη δημιουργική σκέψη–την αναζήτηση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών, σε ένα χρηματοοικονομικό τομέα ο οποίος υφίσταται μεγάλες αλλαγές.

Μια από τις πολυτιμότερες εμπειρίες που αποκόμισα κατά τη φοίτηση μου, ήταν οι πολύ δημιουργικές διαλέξεις με τον κύριο Νέαρχο Ιωάννου, η ενθάρρυνση του για παρουσίαση των ιδεών μας και τη διερεύνηση των νέων τάσεων του χρηματοοοικονομικού τομέα.

Θα σύστηνα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό σε οποιοδήποτε θέλει να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις στα χρηματοοικονομικά και να εκμεταλλευτεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στο τομέα αυτό.

Ραφαέλα Ιωάννου
Λειτουργός, Hellenic Bank

Κωνσταντίνα Γεωργίου, Customer Service Officer, Eurobank Cyprus

«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ το 2017, με MSc στα Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση. Ήταν μία τέλεια για εμένα εμπειρία που με βοήθησε να αναπτύξω ικανότητες όπως η οργάνωση.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΧΝ μου πρόσφερε καταπληκτικές εμπειρίες. Εκτός από πάρα πολλές γνώσεις, μου προσέφερε και αξιόλογες εμπειρίες όπως το ταξίδι στην Αθήνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε ναυτιλιακές εταιρείες που δεν έτυχε να ξαναπάω, και στις οποίες ούτε θα μπορούσα να πάω από μόνη μου.

Επιπλέον, κάναμε διάφορες παρουσιάσεις, όπου οι καθηγητές μας βοήθησαν να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της παρουσίασης και ομιλίας μπροστά σε κοινό.

Σε γενικότερο πλαίσιο, το συγκεκριμένο MSc με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, τόσο όσο αφορά στη μόρφωση και τις γνώσεις που απέκτησα, όσο και στην αυτοπεποίθηση μου να παρουσιάζω πράγματα μπροστά σε κόσμο, στον τρόπο σκέψης αλλά και στον τρόπο λειτουργίας μου.

Η πιο πολύτιμη εμπειρία μου μέσα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΧΝ, ήταν η συμμετοχή μου στο Let’s Τalk Simple–μια υπέροχη εκδήλωση που σκοπό είχε την παρουσίαση ενός θέματος της αρεσκείας μας σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, έπρεπε να σταθώ μπροστά από το ακροατήριο με αυτοπεποίθηση και να κάνω την παρουσίαση του θέματος μου μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Κατάφερα να καταπολεμήσω το άγχος μου, έκανα την παρουσίαση μου και πήρα και την τιμητική 3η θέση. Μέσα από την εμπειρία αυτή, κέρδισα την αυτοπεποίθηση να παρουσιάζω κάτι μπροστά σε κόσμο, αλλά και τον τρόπο σκέψης και συγγραφής μιας ομιλίας.

Θα το σύστηνα σε μεγάλο βαθμό, όπως το έχω κάνει είδη, συστήνοντας το στη ξαδέρφη μου, αλλά και σε δύο φίλους. Συστήνοντας το, αναφέρθηκα στο ότι τα μαθήματα όλων των μεταπτυχιακών του ΕΧΝ είναι πολύ προσεγμένα και σου μεταδίδουν τα πράγματα που χρειάζεται να μάθεις– δεν κάνεις, δηλαδή, αχρείαστα μαθήματα.

Οι καθηγητές μας ήταν πολύ προσιτοί και βοηθητικοί προς τους φοιτητές και στόχευαν στο να μεταδώσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τις γνώσεις τους στους φοιτητές.»

Κωνσταντίνα Γεωργίου
Customer Service Officer, Eurobank Cyprus

Μάρθα Χαραλάμπους, Λειτουργός στο Τμήμα Εισαγωγών εταιρείας Freight-forwarder

«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ το 2017, με MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Θεωρώ την απόφαση μου να επενδύσω στο πρόγραμμα ως επιτυχημένη, αφού μεταξύ άλλων θετικών, με βοήθησε στην ανεύρεση εργασίας και γενικότερα στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Η πιο πολύτιμη γνώση ή εμπειρία που απέκτησα εδώ νομίζω πως ήταν το μάθημα Χρηματοοικονομική Ναυτιλιακή με τον Δρ. Δήμο Πετρόπουλο—ένα μάθημα με πραγματικά παραδείγματα από τη καθημερινότητα του!»

Μάρθα Χαραλάμπους
Λειτουργός στο Τμήμα Εισαγωγών εταιρείας Freight-forwarder

Κρίστια Κυριάκου, Risk Assessment Officer, Ελληνική Τράπεζα

«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ το 2017, με MSc στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η εμπειρία από το πρόγραμμα ήταν εξαιρετική!

Μία από τις σημαντικότερες ικανότητες που με βοήθησε να αναπτύξω ήταν η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, ενώ, σε πιο γενικό επίπεδο, υπάρχει, θεωρώ, καλύτερη και βαθύτερη εστίαση στις σπουδές από άλλα προγράμματα άλλων πανεπιστημίων. Εδώ αναπτύσσεται, επίσης, η βαθύτερη απορρόφηση γνώσεων.

Τέλος, θα έλεγα πως υπάρχει ευκολότερη, συγκριτικά, εύρεση εργασίας—αξίζει να αναφέρω πως η αναφορά και μόνο του ΤΕΠΑΚ ως πανεπιστήμιο φοίτησης άφησε καλές εντυπώσεις στους εργοδότες στους οποίους απευθύνθηκα. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω δουλειά. Αντιθέτως, είχα βρει δουλειά μόλις δύο μήνες αφότου τελείωσα το πτυχίο μου!

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες και για την άψογη συνεργασία μου με τους καθηγητές μας αλλά και για το ακαδημαϊκό επίπεδο, όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό που ήταν το πιο σημαντικό για μένα: στην ανάπτυξη της κριτικής μου σκέψης. Μέσα από τον τρόπο διδασκαλίας, αλλά και από τους ίδιους τους καθηγητές μου, έμαθα να αναπτύσσω την κριτική σκέψη, να διευρύνω το τρόπο σκέψης μου και να έχω αυτοπεποίθηση να εκφράσω την άποψή μου για οτιδήποτε.

Θα το σύστηνα σε άλλους ανεπιφύλακτα, ήδη το έχω κάνει, γιατί πρόκειται για ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο.»

Κρίστια Κυριάκου
Risk Assessment Officer, Ελληνική Τράπεζα

Χριστόδουλος Σταύρου, Commercial Projects / SNP / Chartering, Hanseatic Chartering

«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών & Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ το 2015, με MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Το Τμήμα διαθέτει αρκετούς καταρτισμένους καθηγητές, προερχόμενους από μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς και επισκέπτες καθηγητές από τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Έχω μάθει αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, καθώς και άλλα τα οποία δίνουν τις βάσεις για περεταίρω εμβάθυνση σε τομείς της βιομηχανίας (shipping finance, ναυλώσεις πλοίων, ναυτασφαλίσεις). Επιπλέον, ήρθα σε επαφή με άτομα—τόσο με καθηγητές, όσο και με άλλους επαγγελματίες, που γνωρίζουν καλά τον τομέα τους, μπορούν να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες συμβουλές και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όσους έχουν όρεξη για δουλειά.

Το μεταπτυχιακό μου στο ΕΧΝ με έχει βοηθήσει στην ανεύρεση εργασίας και στην καριέρα μου, καθότι η είσοδος σε μια ναυτιλιακή εταιρεία προϋποθέτει σχετικές σπουδές/εξειδικευμένες γνώσεις με το αντικείμενο λειτουργίας της. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ψηλή μεταβλητότητα και ρίσκο. Συνεπώς, χρειάζονται ειδικά καταρτισμένα άτομα να υποστηρίξουν τις λειτουργείες των εταιρειών αυτών.

Το μεταπτυχιακό στο ΕΧΝ ήταν μία επένδυση, η οποία με βοήθησε, μεταξύ άλλων, να αναπτύξω σημαντικές ικανότητες, όπως την ικανότητα να διενεργώ προβλέψεις σχετικά με τη βιομηχανία αυτή.

Πολύτιμη ήταν και η εμπειρία εκπόνησης της μεταπτυχιακής μου διατριβής, με μέντορα τον Πρόεδρο του τμήματος μας. Ακόμη, η συστηματική και αποτελεσματική επικοινωνία, καθώς και η ουσιώδης καθοδήγηση που είχα σε εφαρμοσμένα ναυτιλιακά θέματα, τα οποία ήταν ικανά να με φέρουν σε επαφή με τον κόσμο της Ναυτιλίας. Κέρδισα, θα έλεγα, πολύτιμες γνώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι οποίες με βοήθησαν, σε κατοπινό στάδιο, στο επάγγελμα μου.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε χρηματοοικονομικές ή ναυτιλιακές γνώσεις, να έρθει σε επαφή με τα δρώμενα και να εργαστεί στην Κύπρο, να προχωρήσει σε διδακτορικές σπουδές και να έρθει σε επαφή με καταρτισμένους καθηγητές στον τομέα έρευνας του, τότε θα πρότεινα να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης των σπουδών του στο συγκεκριμένο τμήμα.»

Χριστόδουλος Σταύρου
Commercial Projects / SNP / Chartering, Hanseatic Chartering

Στέλιος Στυλιανού, Vessel Operator at Hanseatic Chartering Ltd

«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών & Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ το 2015 με MSc στα Χρηματοοικονομικά και Ναυτιλιακά.

Η εμπειρία μου από το πρόγραμμα ήταν ουσιώδης, με βοήθησε να αναπτύξω τις γνώσεις μου στον τομέα των Ναυτιλιακών, ενώ μου έδωσε και την ευκαιρία να παρουσιάσω έρευνες μου μπροστά σε κόσμο.

Το Τμήμα έχει έμπειρους καθηγητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους φοιτητές τους. Ήταν πρόθυμοι να αφιερώσουν όσο χρόνο απαιτείται για να βοηθήσουν τους φοιτητές–είτε για θέματα σπουδών, είτε για ανεύρεση εργασίας.

Το πρόγραμμα μου έδωσε την ευκαιρία να μελετήσω σε μεγαλύτερο βάθος, αλλά και να κατανοήσω τους διάφορους τρόπους χρηματοδότησης μιας ναυτιλιακής επένδυσης, όπως, για παράδειγμα, της ανέγερσης ενός νέου πλοίου!

Προσωπικά, εργαζόμουν ήδη προτού αρχίσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όμως ο τίτλος και γενικότερα οι γνώσεις από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με βοήθησαν να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο.

Πολύτιμη εμπειρία–για μένα έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο η γνωριμία μου με όλους τους καθηγητές του Τμήματος που είναι πρόθυμοι, ακόμη και σήμερα, να με συμβουλεύσουν και να με καθοδηγήσουν στα επόμενα μου βήματα. Νιώθω προσωπικά την ασφάλεια ότι πάντα βρίσκονται δίπλα μου άτομα του ευρύτερου χώρου, έτοιμα να με βοηθήσουν όταν και όποτε τους χρειαστώ.

Θα σύστηνα το πρόγραμμα του ΕΧΝ σε φίλους που θα ήθελαν να επεκτείνουν τις γνώσεις στους στα ναυτιλιακά και, ειδικότερα, στη χρηματοδότηση στη Ναυτιλία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπερτερεί σε θέματα χρηματοδότησης στη Ναυτιλία, δίνοντας, παράλληλα, τις κατάλληλες και απαιτούμενες βάσεις για ανεύρεση εργασίας.»

Στέλιος Στυλιανού
Vessel Operator at Hanseatic Chartering Ltd

Σταλω Παρμαξή, Operations Manager, eToro

«Αποφοίτησα από το ΕΧΝ το 2014, με MSc στα Χρηματοοικονομικά και Ναυτιλιακά.
Παρόλο που ήρθα στο πρόγραμμα με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, η προσέγγιση των καθηγητών μας ήταν πολύ θερμή και καθόλου υποτιμητική προς εμάς που δεν είχαμε ιδιαίτερες γνώσεις στον τομέα. Μας βοήθησαν να καταλάβουμε τα βασικά, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ανταπεξέλθουμε στο επίπεδο και τις ανάγκες του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Το Πρόγραμμα με βοήθησε πολύ στην ανεύρεση εργασίας, αλλά και στην ανέλιξη μου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχα βρει σχετική με το αντικείμενο μου θέση εργασίας, προτού καν ολοκληρώσω το πρόγραμμα. Είχα εγγραφεί για full-time στο Μεταπτυχιακό, όμως προέκυψε η θέση εργασίας πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου και, έτσι, το συνέχισα σε part-time βάση. Όχι μόνο με βοήθησε στο να βρω την πρώτη μου θέση εργασίας, αλλά έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην ανέλιξη μου αργότερα, καθώς δόθηκε βάση στη μεθοδολογία με την οποία δουλέψαμε τη Διπλωματική.

Ειδικά από τη στιγμή που προέρχομαι από ένα διαφορετικό κλάδο σπουδών, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό, όχι μόνο μου έδωσε πάρα πολλές καινούργιες γνώσεις, αλλά μου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους δύο πιο δημοφιλείς τομείς εργασίας στην Κύπρο

και πόσο μάλλον στη Λεμεσό. Για εμένα προσωπικά όμως λειτούργησαν καλύτερα οι γνώσεις που απέκτησα στα Χρηματοοικονομικά, καθώς, εν τέλει, αναπτύσσω την καριέρα μου μέσα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά από όσο ξέρω από συμφοιτητές μου, για πολλούς λειτούργησαν καλύτερα τα Ναυτιλιακά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας μεταπτυχιακός τίτλος στους δύο αυτούς τομείς ανοίγει σίγουρα πολλές πόρτες για θέσεις εργασίας.

Έχοντας πλέον πέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους κλάδους εργασίας στην Κυπριακή οικονομία. Ένας κλάδος ο οποίος συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία. Ως εκ τούτου, φυσικά και θα πρότεινα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό, ανεπιφύλακτα, σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα μας. Το πρόγραμμα υπερτερεί ως προς το επίπεδο επικοινωνίας με τους ακαδημαϊκούς, αλλά και τις ευκαιρίες που δίνει στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την πραγματική βιομηχανία, μέσω διαφόρων προγραμμάτων και συνεργασιών που έχει με εταιρείες και πρόσωπα του χώρου.»

Σταλω Παρμαξή
Operations Manager, eToro

Αλέξανδρος Σπανός, Πρωτοετής Προπτυχιακός φοιτητής (2018), Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

«Ως παιδί δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο όνειρο. Τη μια μέρα μπορεί να ήξερα τι ήθελα αλλά την επομένη ήθελα κάτι διαφορετικό. Ανάμεσα σε όλη αυτή την αναζήτηση, αναρωτήθηκα για τα λεφτά. Γιατί υπάρχουν; Γιατί κάποιοί έχουν περισσότερα από άλλους; Τέλος κατέληξα στο συμπέρασμα πως για να μάθει κάποιος περισσότερα για αυτά, πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους, και αυτό προσπαθώ να κάνω.

Με τη βοήθεια των σπουδών μου μαθαίνω για τις οικονομίες, το πως αντιδρά ο κόσμος με τα λεφτά και την κατανάλωση, την δύναμη του χρήματος, ποιες ενέργειες κάνουν οι επιχειρηματίες για να έχουν όλο και περισσότερα κέρδη. Όλα αυτά τα εφόδια πιστεύω πως θα με βοηθήσουν στο μέλλον

και θα μου απαντήσουν τα παιδικά μου ερωτήματα.

Στο ακαδημαϊκό έτος που πέρασε, είχα την τύχη να παρακολουθήσω διάφορα μαθήματα που πρόσφερε το πρόγραμμα σπουδών μου. Η πιο πολύτιμη γνώση που απέκτησα από αυτό το έτος πιστεύω πως είναι η διεξαγωγή ερευνών έτσι ώστε να φέρω εις πέρας εργασίες, είτε αυτές είναι εργασίες μαθημάτων είτε άλλου είδους. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε το μάθημα τον Οικονομικών καθώς ήμουν σε θέση να μάθω για διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο. Επίσης είχα την ευκαιρία να κάνω ομαδική έρευνα, ώστε να συγκρίνω βάσει οικονομικών μεταβλητών δυο ξεχωριστές χώρες. Και ενώ αυτό αρχικά φαινόταν δύσκολο, τελικά αποδείχτηκε πραγματικά ενδιαφέρων.

Στα επόμενα χρόνια, αφού πρώτα θα τελειώσω με τις σπουδές μου θα επικεντρωθώ στην αναζήτηση για εργασία. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι πως θέλω να ασχοληθώ με κάτι που να μπορεί να μου προσφέρει επαγγελματική ανέλιξη. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά για τον επαγγελματικό τομέα είναι πως θα μου άρεσε να έμενα στην Κύπρο. Αναμφίβολα το να έχει κανείς εμπειρία από εργασία στο εξωτερικό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, αλλά πιστεύω πως η Κύπρος είναι το μέρος που μου ταιριάζει.»

Αλέξανδρος Σπανός
Πρωτοετής Προπτυχιακός φοιτητής (2018), Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιωάννης Κωνσταντίνου, Dealer – Trading Point of Financial Instruments Ltd

“Το όνειρο μου από παιδί ήταν να καταφέρω να αποκτήσω μια δουλειά και να κτίσω την καριέρα μου σε ένα τομέα που να με γεμίζει και να με εμπνέει–με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νιώθω τυχερός θα έλεγα, γιατί μέσω των σπουδών μου μέχρι τώρα έχω έρθει σε επαφή με δύο τέτοιους τομείς (μεταξύ άλλων)–τα Ναυτιλιακά και τα Χρηματοοικονομικά, που μπορούν ακόμα να συσχετιστούν μεταξύ τους, και έχω κάνει πολύτιμες γνωριμίες οι οποίες μπορούν στο μέλλον να με βοηθήσουν στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Μπορώ να πω με σιγουριά πως η πολυτιμότερη εμπειρία που είχα κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, δεν ήταν άλλη παρά η ευκαιρία που μου δόθηκε να συνεργαστώ με εκλεκτούς καθηγητές, καταξιωμένους στον τομέα τους

και, συνεπώς, να επωφεληθώ από τις ακαδημαϊκές, αλλά περισσότερο από τις πρακτικές τους γνώσεις περί των δύο αντικείμενων του Μεταπτυχιακού προγράμματος. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του προγράμματος, ήταν η έμφαση που δόθηκε στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, αλλά και στην εφαρμογή της θεωρίας των βιβλίων στην πράξη.

Όσο αφορά τα μετέπειτα βήματα μου, Βλέπω τον εαυτό μου να ανελίσσεται εντός της εταιρείας στην οποία εργάζομαι αυτή τη στιγμή, χωρίς φυσικά να αποκλείω τη πιθανότητα εκμετάλλευσης κάποιας αξιόλογης ευκαιρίας που πιθανόν να παρουσιαστεί στον ευρύτερο τομέα των Χρηματοοικονομικών ή/και Ναυτιλιακών.”

Ιωάννης Κωνσταντίνου
Dealer – Trading Point of Financial Instruments Ltd